Bij Ascendo Catering houden we van duidelijke afspraken en een vlotte samenwerking. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen én alle praktische details rond onze werking. Van minimumaantallen en dieetwensen tot personeel, prijzen en reservaties — zo weet je precies waar je aan toe bent.
Wij hebben geen minimum aantal personen. We hanteren wel een minimum bedrag waarvoor we uitrijden van €750 excl. btw.
Absoluut. We vragen wel om bijzondere voedingswensen, allergieën of dieetvoorkeuren minstens 7 dagen op voorhand door te geven, zodat we een vlotte en veilige service kunnen garanderen.
Het definitieve aantal gasten dient uiterlijk 7 dagen voor het evenement bevestigd te worden. Dit aantal geldt als basis voor de eindfacturatie.
De inzet van personeel (koks, bediening, maître d’hôtel) wordt aangerekend aan een uurtarief vanaf €35/u per medewerker. De exacte invulling is afhankelijk van het gekozen concept, de duur van het evenement en de gewenste servicegraad.
Voor de gerechten werken we standaard met ons eigen team om kwaliteit en presentatie te garanderen. Drankenbediening kan in overleg, afhankelijk van wie de dranken voorziet.
Ja, we rekenen een vaste voorbereidings- en transportkost die onder andere hout, materiaal en opbouw dekt. Deze ligt tussen de €100 en €250. Afhankelijk van het concept.
We hanteren de wettelijk bepaalde BTW-tarieven:
12% op eten en bediening
21% op dranken, verhuur en bijkomende services
Deze worden duidelijk vermeld op de offerte.
Een reservatie wordt definitief na ontvangst van een voorschotfactuur van 50% van het totaalbedrag. Het resterende saldo wordt aangerekend via de eindfactuur na het event.
We vragen 2 aparte 220V-aansluitingen (apart gezekerd) en voldoende keukenruimte binnen of buiten om vlot te kunnen werken. Afhankelijk van de formule kan extra stroom of ruimte nodig zijn.